Bakan Özer Açıklamalarda Bulundu

Milli  Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV yayınında Öykü Tüccar’ın sorularını yanıtladı.  Milli Eğitim Bakanı Özer’in açıklamalarından satır başları;

Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimi normalleştirmek için 6 Şubat’tan itibaren çok hızlı davrandık. Deprem bölgesindeki illerimizi etkilenme durumuna göre kategoriye ayırdık. Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlattık. Gaziantep, Osmaniye ve Adana’da 13 Mart’ta eğitim öğretimi merkez bölgelerin, ilçelerin tamamında başlattık. Geriye kalan 4 il, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay. Bu illerimiz depremden en fazla etkilenen illerdi. Onlar da tüm merkezi ilçelerde değil hazır olan ilçelerde 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlattık.

Daha sonra da eğitim öğretime başlama bu illerdeki, ilçelerdeki sürecini valiliklerimize bıraktık. Valiliklerimiz ilçelerin hazır durumuna göre, sadece okulların sağlamlığı değil ilçelerdeki hayatın akışına göre kararlar aldılar. Bu kapsamda Malatya’da 3 Nisan tarihi itibarıyla tüm ilçelerde eğitim öğretim başladı. Kahramanmaraş’ta 10 Nisan itibarıyla tüm ilçelerde eğitim öğretim başladı. Hatay’da İskenderun’da 3 Nisan, Belen, Hassa ve Kumlu’da 10 Nisan’da eğitim öğretim başladı. Yani 10 Nisan’dan sonra sadece Hatay ve Adıyaman’da kapalı olan ilçelerimiz vardı. Bugün itibarıyla artık deprem bölgesindeki tüm ilçelerde eğitim öğretim başlamış oldu. Nakil aldıran 35 bin öğrenci kendi illerine döndü.

TELAFİ TARİHİ BELLİ OLDU

10 ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi programı yapacağız.

67 bin 25 öğrenci, farklı illerde sınava girme tercihinde bulundular.

Deprem bölgesindeki öğrencilerin 2. dönem notları düşükse, 1. dönem notları geçerli olacak.

Depremzede öğrencilerin sınıf geçmede, her iki dönemde aldığı en yüksek puan esas alınacak
Telafi programının isteğe bağlı olduğunu belirten Özer, depremzede öğrenciler için devam mecburiyetinin kaldırıldığını da hatırlatarak bakanlık olarak öğrencilere psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği verdikleri söyledi.
Özer, sözlerine şöyle devam etti: Bu süreçte eğitim öğretimi normalleştirmek, bu süreçte müfredata dayalı bir eğitim vermenin ötesinde psikoeğitim vermeyi amaçladık. Yani çocuklarımızın o travmadan hızlı bir şekilde kurtulmaları bizim en önemli önceliğimizdi. Bunun için sınıf geçme sistemiyle ilgili de bir çalışma yaptık. İnşallah, özellikle ikinci dönemdeki gecikmeleri de dikkate alarak on ilimizdeki öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde ikinci dönem notlarının birinci dönem notlarından düşük olması durumunda birinci dönem notunun geçerli olacağı ama ikinci dönem notunun birinci dönem notundan daha yüksek olması durumunda ortalamanın söz konusu olacağı, yani öğrencinin lehinde bir yaklaşımı inşallah yakında kamuoyuna duyuracağız.”

Meb Basın Açıklaması

Comments are closed.