YÖK 2 Yeni Bölüm Açma Kararı Aldı

YÖK, “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” Programlarına 2022-2023 Yılından İtibaren Öğrenci Alınmasını Karara Bağladı

İlk Olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Başlayacak Programlardan Mezun Olanlar Karadeniz’de Bulunan Doğal Gazın Üretim, İletim ve Dağıtımında Görev Alacaklar

Ülkemizin kalkınmasında stratejik önem teşkil eden petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetlerinde bilgi ve beceri düzeyi yüksek yerli ve millî insan kaynağı yetiştirmek üzere yükseköğretim alanında önemli bir adım atıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” programlarına 2022-2023 yılından itibaren öğrenci alınmasını karara bağladı.

YÖK ile Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center (TP-OTC) arasında imzalanan protokol kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde açılacak “Açık Deniz Sondaj Teknolojisi” ve “Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi” bölümlerinin tüm planlaması yapıldı.

Programların öğretim elemanı, atölye ve laboratuvar ihtiyacı belirlendi ve bu ihtiyaca yönelik gerekli hazırlıklar tamamlandı. Buna göre kontenjanları 30 kişilik olacak bölümlerde bir yıl süreli zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Hazırlık sınıfı bulunacak. Programların öğretim dili yüzde 30 İngilizce olacak.

Yök tarafından yapılan açıklama için TIKLAYINIZ

Comments are closed.