E-Kütüphane Yayında

e-kutuphane.meb.gov.tr Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer yayınevi eserlerinden oluşan yaklaşık 20.000 civarında eserden müteşekkildir.

2015 yılı itibariyle kütüphanemizde otomasyon ve dijitalleştirme çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda e-kütüphane ile ilgili görsel sonucukütüphanemize kitap tarayıcı robot ve düz kitap tarayıcılar kurulmuş ve dijitallleştirme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Elde edilen dijital verinin sunulacağı dijital kütüphane ve portal e-kutuphane.meb.gov.tr adresi üzerinden hizmet vermeye başlayarak kütüphane kaynaklarına etkin ve kolay erişimin yolu açılacaktır.

Ayrıca kataloglanmaya başlanmış olan koleksiyonlarımıza da kütüphane.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Bakanlık Merkez Kütüphanemizin peşinden z- kütüphanelerimizdeki koleksiyonlar da kataloglanarak otomasyon sistemine taşınacaktır. Böylece hem okuma kültürüne katkı sağlanmış olacak hem de okuma etkinlikleri ile ilgili istatistikler elde edilebilecektir. Kütüphane otomasyon sistemi üzerinden Bakanlık Merkez Kütüphanemizle birlikte bütün okul koleksiyonlarımıza ulaşılabildiği için hem öğrencilerimizin hem de araştırmacıların kütüphane kaynaklarına sağlıklı ve kolay erişimlerine destek sağlanacaktır.

Leave a Reply