Seçmeli Ders

Yeni ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin ders seçimi ile ilgili maddesi aşağıda yer almaktadır.Okulumuzda seçmeli derslerle ilgili iş ve işlemler bu maddye göre yapılacaktır.

Ders seçimi

MADDE 11- (1) Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur. 

(2) Ders seçimi veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin bilgisi dâhilinde öğrenci tarafından ders kesiminden haziran ayının son iş günü mesai saati bitimine kadar e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir.

(3) 9 uncu sınıfa yeni başlayan öğrencilerin ders seçimleri ile seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır.

(4) Seçmeli ders en az 12 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.

            Öğrencilerimizin seçmeli dersleri seçmede doğru karar vermeleri için Milli Eğitim Bakanlığı EBA(Eğitim Bilişim Ağı) tarafından hazırlanan seçmeli ders tanıtım videolarını izlemek için aşağıda yer alan linki tıklayınız
http://www.eba.gov.tr/secmeliders

Comments are closed.