2014-YGS Soru Kitapçıkları (% 20) ile Cevap Kâğıtlarının Görüntülenmesi

DUYURU
(3 Nisan 2014)

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS): Soru Kitapçıkları (% 20) ile Cevap Kâğıtlarının Görüntülenmesi

 

23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 29 Mart 2014 tarihinde erişime açılmıştır.

Sınav sorularının % 20’sini oluşturan ve Temel Soru Kitapçığı adı altında adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulan sorular, adayların bu sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini sağlamak amacıyla 3 Nisan 2014 günü saat 16:00’dan itibaren erişime açılacaktır.  

Adaylar, sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan % 20) http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur. 

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Comments are closed.