İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN DİJİTAL EĞİTİM PLATFORMU

0

Posted by admin | Posted in Özel Eğitim | Posted on 28-03-2022

İşitme engelli öğrencilere yönelik dijital bir eğitim platformu kuruldu. Platformun “orgm.meb.gov.tr/icdep” adresinde erişime açıldığını duyuran Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, platformda zenginleştirilmiş ve etkileşimli işaret dili anlatımlı kitap ve animasyonların da aralarında bulunduğu zengin bir içeriğin yer aldığını ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, işitme engelli öğrencilere yönelik başlattıkları yeni bir çalışmaya ilişkin de şu açıklamayı yaptı:
“Hem özel eğitim uygulama okullarında hem de diğer okullarımızda eğitim alan işitme engelli öğrencilerimiz için de ilk defa dijital materyal üretim seferberliği başlattık. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm akademisyen ve uzmanların katılımıyla dijital materyaller üretildi ve kullanıma sunuldu. Bu kapsamda işitme engelli öğrencilere yönelik dijital eğitim platformu ‘orgm.meb.gov.tr/icdep‘ internet adresini kullanıma açtık. Platformda zenginleştirilmiş ve etkileşimli kitaplar, işaret dili anlatımlı kitaplar, animasyonlar, yardımcı kaynakların aralarında bulunduğu zengin içerikli dijital materyalleri kullanıma sunduk. İşitme engelli öğrencilerimizin öğrenmelerini kolaylaştıran destek eğitim materyallerini artık Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz üreteceğiz. Bilgiye en hızlı ve en kolay şekilde ulaşılmasını sağlamayı hedefleyen platformda işitme engelli öğrencilere yönelik zengin içerikli dijital eğitim materyalleri sunuldu.”
Yeni dijital platformda neler var?
İşitme engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik “orgm.meb.gov.tr/icdep” internet adresinden kullanıma açılan dijital eğitim platformunda Bakanlık tarafından hazırlanan “Özel Sokağın Çocukları” zenginleştirilmiş hikâye kitabı seti etkileşimli hâlde “İnteraktif Akademi” bölümünde kullanıma açıldı.
İşitme engelli öğrenciler için “Okuma Yazma Öğreniyorum” yardımcı kaynak kitabı, etkileşimli olarak platformda yerini aldı.
İşaret dili destekli animasyonlar
Bunların yanında Türk işaret dili sözlüğü kitabı ve işitme engelliler için ders kitapları kütüphane bölümünden ulaşılabilir hâle getirildi. Platformda Z kitaplar ve işitme engelliler için diğer kitaplar, işaret dili destekli animasyonlar ile Özel Eğitim Çocuk dergisi de işaret dili anlatımı ile yer aldı.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce dijital platform için içeriklerin sürekli artırılarak öğrencilere sunulması planlanıyor.

Write a comment