L.G.S ye Günler Kala Neler Yapmalıyız?

0

Posted by admin | Posted in Kategorilenmemiş | Posted on 25-05-2022

2022 LGS sınavı hangi derslerden oluşuyor? - LGS DoktoruUyku Düzeni: Biyolojik saatini ayarlayabilmek için sınava bir hafta kala uyuma ve uyanma saatini sınav zamanına göre düzenlemelisin.
Sağlıklı Beslenme:Sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli, mümkün olduğunca ev yemekleri yemelisin. Özellikle soğuk ve salamura gıdalardan uzak durmalı, gıda zehirlenmelerine karşı kendini korumalısın.
Son Hazırlıklar:Sınavdan önceki akşam sınava giderken götürmen gereken tüm materyalleri şeffaf bir dosya içinde hazırlaman sınav sabahı eşyalarını bir araya getirmek için koşturup panik yapmamanı sağlayacak ve zaman kazandıracaktır. Ayrıca sınava giderken giyilecek kıyafet seçiminde rahat, vücut ölçülerine göre ve hava şartlarına uygun kıyafetler tercih etmelisin.
Sınavla İlgili Bilmen Gerekenler:
Merkezî Sınav, 05 Haziran 2022 Pazar günü birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.
Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.
Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00’da sınava gireceğin binada hazır bulunmalısın
Velilerimize Öneriler:
Çocuklarınıza test taktiği vermeyin, bunu öğretmenlerimizle birlikte yapıyoruz.
Çocuğunuzun sınava dair yeterliliği hakkında olumsuz ve tekrar eden konuşmalar yapmayın.
Ev içinde duygular tıpkı grip gibi birbirimize bulaşır. Sizdeki telaş ve endişe çocuğunuzu kaygılandırabilir veya çocuğunuzun kaygısını yükseltebilir.
Çocuğunuza ne hissettiğini sorun. Onu destekleyin. Duygu ve düşüncelerini paylaşmasına imkân sağlayacak b¡r ortam oluşturun. “Sınav sonucu ne olursa olsun yanındayız” mesajını iletin. Sevginizi başarılı olması durumunda sunacağınız bir ödül gibi görmeyin. Baskı oluşturacak cümleler kurmayın. Çocuklarınızın sizin desteğinize herkesten çok ihtiyacı var.

Write a comment