Çocuklara öğretilmesi gereken davranışlar ,kelimeler

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 26-03-2012

Uzmanlar çocuğunuza konuşmaya başladığı andan itibaren bazı kelimelerin öğretilmesinde öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor. Bazı davranış kalıplarının öğretilmesinin de çocukların eğitiminin önemli bir parçası olduğunu belirtiyor.

Bu görüşe göre özellikle “Teşekkür ederim” ve “Lütfen” bu ifadelerin başında geliyor. Uzmanlar çocuğunuza iki kişi konuşurken acil bir şey yoksa araya girmemeyi öğretmeniniz gerektiğini söylüyor. Çocuğunuza öğreteceğiniz bir başka kelime ise “Pardon” olmalı. Özellikle bir kişi meşgulken onun ilgisini çekmek isteyen çocuklar bu kelimeyi kullanmalılar.

Pedagoglar çocuklara, başkalarının fiziksel özellikleriyle ilgili olarak özellikle kötü yorumlarda bulunmamaları gerektiğinin öğretilmesi gerektiğini düşünüyor.

Çocuk kendisine yöneltilen “Nasılsın?” sorusunun cevabı olarak nasıl olduğunu söylemeli ve ardından da karşı tarafa aynı soruyu yöneltmeli.

Çocuğa bir arkadaşının evinde kaldıktan sonra oradan ayrılırken arkadaşının ebeveynlerine teşekkür etmesi gerektiği öğretilmelidir.

Kapı çalmadan bir odadan içeri girmemeleri konusunda çocukların uyarılması gerekir.

Ebeveynler çocuklara arkadaşlarıyla dalga geçmenin, onlara komik isimler takmanın yanlış olduğunu öğretmeli. Toplum içinde burun karıştırmanın doğru bir davranış olmadığı, esnerken ya da hapşururken ağzın kapanması gerektiği de çocuğa öğretilecek en önemli davranış şekilleri arasında gösteriliyor.Kaynak:ntvmsnbc

 

Yaz saati uygulaması

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 09-03-2012

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Nisan’da yapılacak üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için ileri saat uygulamasını öne alıyor. 31 Mart’ta başlayacak olan uygulama 25 Mart’a çekildi.

Yaz saati uygulaması 1 hafta öne alınıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ileri saat uygulamasına 25 Mart Pazar günü geçilmesi için tasarıyı hazırlayıp Bakanlar Kurulu’na gönderdi.

Zaman’ın bakanlık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, saatlerin 1 saat ileri alınacağı 31 Mart tarihinin 1 Nisan’da yapılacak Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavına denk geldiği için böyle bir uygulamaya gidiliyor. Böylece öğrencilerin saat karışıklığının neden olabileceği mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Saatler, gün ışığından daha fazla yararlanılması amacıyla her yıl ekim ayının son pazar günü kış uygulaması ile birlikte 1 saat geri alınıyor. Her yıl mart ayının son pazar günü de 1 saat ileri alınıyor. Kaynak:Cnntürk

Tv – çocuk

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 01-03-2012

 

Bugün beyaz ekranın karşısında saatlerce oturttuğunuz çocuğunuz; ileride miskin, asosyal, konuşamayan, yeme bozukluğu ve iletişim eksikliği olan, yaratıcılıktan uzak ve odaklanamayan biri olarak karşınıza çıkarsa sorumlusunu uzaklarda aramayın!

 Çocuğunuz özenerek yaptığınız sebze çorbasını nazlanmadan içsin, durmaksızın ağlıyorsa bir an önce sussun,  işlerinizi bitirirken oyalansın ya da misafir gelecek aman evi dağıtmasın diye televizyonu kurtarıcı olarak mı kullanıyorsunuz? Yapılan bir araştırmada; televizyon izleyerek vakit geçiren çocukların,  beyin gelişimlerinin izlemeyen çocuklara göre yavaşladığı saptanmıştır.

 

Oyun Oynayın Masal Okuyun

Tüm bu nedenlerle; anne babaların bu yaş grubu için televizyon izleme konusunda,  çocukların psikomotor ve psikososyal gelişimi için sınırlamalar getirmeli. Ebeveyinlerin veya bebek bakıcılarının; televizyon yerine çocukla birebir vakit geçirme, oyun oynama, konuşma, sevgisini gösterme, gezme- dolaşma, diğer çocuklarla iletişimini sağlama, masal anlatma vs. gibi birçok faaliyeti yapmaları daha yerinde olacaktır.

3-4 yaşından sonra televizyon izlemeye ciddi sınırlandırmalar getirmeye devam edilmeli, çocuk gelişimine zarar vermeyen programlara karşı seçici olmalıdır. Çocukların odalarına bizzat televizyon konulmamalı, toplu ve birlikte seyredilebilecek – oturma odası gibi –ortamlarda televizyon olmasına dikkat edilmelidir.