Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 27-08-2023
Çocuklarınız okula sağlıklı başlaması ve çabuk hasta olmaması için bu sağlık kontrollerini mutlaka yaptırın.

Çocuklarınız okula sağlıklı başlaması ve çabuk hasta olmaması için bu sağlık kontrollerini mutlaka yaptırın.
Millî Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı.
Adana İlinde bulunan bağımsız anaokulları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları bünyesinde bulunan uygulama ana sınıfları ve diğer eğitim kurumları bünyesindeki ana sınıflarında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ekli çizelgeye göre tespit edilen ücretler uygulanacaktır.
2022-2023 eğitim-öğretim yılı ücreti için TIKLAYINIZ
TRT Çocuk Kitaplık, çocuklar için özel olarak tasarlanmış, onların hayal dünyasını geliştiren sesli, animasyonlu, aktivite ve oyun içeren yepyeni bir kütüphane uygulaması. Eğlenceli ve eğitici kitapları ve sürprizlerle dolu interaktif içerikleriyle TRT Çocuk Kitaplık, çocuklara benzersiz bir kitap deneyimi sunuyor.
Android uygulaması için TIKLAYINIZ
App Store uygulaması için TIKLAYINIZ
Trt Çocuk Kitaplık Web Sayfası İçin TIKLAYINIZ
Meslek seçimi yılları genel olarak lise dönemine denk gelse de, yetenek ve ilgilerini ilk kez tanıdıkları erken yaş dönemlerinde çocukların meslekler hakkında birtakım fikirlere sahip olmaları, gelecekte yapacakları meslek seçimlerini olumlu yönde etkiler.
Meslek bilincinin oluşması
Bu dönem 5 – 12 yaşları arası çocuklarda meslek bilincinin oluşmaya başladığı ilk dönemdir. Okul öncesi dönemden başlayarak ilkokul dönemine kadar devam eder. Bu dönemde mesleklerle ilgili çeşitli hayaller kurulur. Çocuklar, ebeveynlerinin mesleği veya çevrelerinde, medyada gördükleri kişilerin mesleklerine sahip olmayı hayal eder. Genellikle mesleki tercih ifadeleri gerçek seçimi yansıtmayan hayali ifadelerdir.
Meslekleri keşfetme ve araştırma
Bu dönem 12–15 yaşlarını kapsar. Çocuk bu dönemde kişilerin ve mesleklerin ortak yönleri ve farklı nitelikleri üzerinde daha çok bilgi sahibi olarak yeni yönlerini keşfeder.
Hayal edilen mesleğe karar verme
Gencin lise yıllarını yani 15–18 yaşlarını kapsar. Birey artık kendisi ve meslekler hakkında oluşturduğu algılara dayanarak planlamalar yapar. Artık yavaş yavaş kişilik özellikleri ve işgücü piyasası gibi faktörlerin mesleki seçim sürecinde ne kadar önemli olduğunu kavradıkları ve mesleki seçimlerde daha sağlıklı karar vermeye başladıkları dönemdir. Bu dönemin sonunda doğru artık üniversite tercih süreci başlayacağından meslekler hakkında daha derin kapsamlı bir araştırma sürecine girilir.
Mesleğe hazırlanma
18–23 yaşları arasında birey, seçtiği bölüm, okul veya yaptığı etkinliklerle mesleğe hazırlanmaya başlar. Üniversite eğitimi ve çeşitli diğer mesleki eğitimleri alıp, eğitim sonrası iş olanakları, meslek değerleriyle uyum gii faktörleri hesaba katarak nihayet belirli bir mesleki tercihin üzerinde odaklanılan dönemdir. Dönemin sonunda ise seçilen mesleğin icra edileceği alan belirlenir.
İşe yerleşme
Bireyin iş dünyasında yerini aldığı ve mesleğini uygulamaya başladığı dönemdir. Mesleğini uygulayarak çalışır, kazanır ve daha profesyonel hale gelir. Hayal edilen ve kişiye uygun bir meslek seçildiği sürece başarı ve mutluluk beraberinde gelir.
Çok önemli bir tavsiye
Bugün okula başlayan üç çocuktan iki tanesinin bugün var olmayan bir meslekte çalışacağı tahmin ediliyor. O yüzden anne babaların mesleklerle ilgili dönemleri gözetirken hızla değişen dünyada çocukları gelecekte hangi mesleği yaparsa yapsın işine yarayacak bazı becerileri kazandırma noktasına özel önem vermeleri çok faydalı olacaktır. Bilgi odaklı bir eğitimden beceri odaklı bir eğitime geçiş yapılması gerekmekte ancak hala okullar bu noktada değişime direnç göstermektedir. Bu noktada anne babalar insiyatifi ele almalı ve çocuklarında YETİ akrostişiyle özetlediğim Yaratıcılık, Eleştirel Düşünme, Takım Çalışması ve İletişim gibi insani becerileri geliştirmek için aktiviteler araştırmalı bu konuda detaylı araştırmalar yapmalıdır.
Kaynak https://www.cnnturk.com/
Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitime geçiş süreçlerinde erken çocukluk eğitimine yayın içerikleri, eğitim materyalleri ve ebeveynlere özel kaynak desteğiyle öncelik veren Millî Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim Pazartesi günü itibariyle de TRT EBA’da başlattığı okul öncesi yayın kuşağıyla “Dünyanın en büyük duvarsız anaokulu”nun da açılışını gerçekleştirdi.
Anadolu’nun binlerce yıllık birikimini, bilgeliğini yansıtan masallarımız, usta seslerin anlatımıyla çocuklarımızla buluşuyor. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve UNESCO işbirliğinde yürütülen “Anadolu Masalları Projesi” kapsamında, çocuklarımızın evde kaldığı bu dönemde kaliteli vakit geçirmeleri için yeni bir çalışma hayata geçirildi. 24 ünlü söz ustası, evlerinde, çocuklar için masal anlattı. O masallar şimdi EBA TV ve Anadolu Masalları Youtube Kanalı’ndan çocuklarla buluşuyor.
Koronavirüs önlemleri kapsamında evde uzaktan eğitim alan çocuklar için yeni bir hizmet devreye girdi. Uzaktan eğitim sürecinde evde eğitimlerini sürdüren çocukların merak duygusunu canlı tutmak için “Merak Gıdıklayan Sorular” serisi başlatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB), valiliklere gönderilen yazıda, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği resmi okul öncesi eğitim kurumlarında velilerden alınan aidatların, Kovid-19 kapsamında eğitim öğretime ara verilen sürelerde alınıp alınmayacağı konusunda tereddüt yaşandığı belirtildi.
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime ara verildiği, diğer zamanlarda ise veliden herhangi bir ücretin talep edilmemesi gerektiği kaydedildi.
(AA)