Bayram tatili 9 gün oldu

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 16-09-2015

Kurban Bayramı 24 Eylül Perşembe gününden başlayarak, 27 Eylül Pazar günü sona erecekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yapılan duyuruda, Davutoğlu’nun kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladığı bildirildi.

Yazının ilgili kurumlara gönderildiği belirtilen duyuruda, “Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi.

Resmi Yazı İçin TIKLAYINIZ

Fazla Kontrol Çocuğa Zararlı

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 07-09-2015

İngiltere’de bulunan College London Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ebeveynlerin çocukların üzerinde psikolojik kontrol sağlamasının uzun vadeli sağlık problemlerine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Uzmanlar 5 bin 362 çocuk ve ebeveynlerini incelerken,psikolojik baskı ve kontrolle yetiştirilen çocukların ileride zihinsel hasarlarla karşılaşabileceği aktarıldı. Buna bağlı olarak çocukların ailelerine daha bağımlı hale geleceğine de dikkat çekildi. Uzmanlar, psikolojik kontrol  sağlayan ebeveynlerin çocukların kendi kararlarını vermelerini engellediğini belirterek, bu durumun çocukların geleceğinde kendi kendilerini tatmin etme sorunu yaratabileceğini vurguladı.

Milliyet

Okula uyum sürecinde aileler ne yapabilir?

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 01-09-2015

Okul korkusu, anneden babadan ya da evden ayrılma kaygılarıyla genellikle ortaya çıkan okula gitmek istememe durumudur.
Nedenleri:*-Anne baba çocuğa okulda, yolda bir şey olacağından korkmaktadırlar.-*Çocuk kendi yokluğunda anne babasına bir şey olmasından korkmakta ya da kendisini terk edip gitmesinden endişelenmektedir.-*Çocuk anne babasının yokluğunda kendisine bir şey olmasından korkmaktadır.
Belirtileri:-*Okul saati geldiğine baş ağrısı, karın ağrısı, iştahsızlık, uyku düzeninde bozukluk, sorumlulukları yerine getirmeme.
Bu çocukları ortak özellikleri:* Anne baba tarafından aşırı korunmuşlardır, anneye bağımlıdırlar, her istedikleri yapılmıştır.
Ailelere Öneriler:
1-Çocuğunuzun güvenini kazanınız, onu terk etmeyeceğinize onu inandırın. Yapamayacağınız sözler vermeyin.
2-Kaygısını anlayın. Naz yapıyorsun, bir şeyin yok senin gibi sözler söylemeyin. Onunla alay etmeyin küçümsemeyin.
3-Çocuğunuzun cesaretini pekiştirin. Daha önce ayrı kaldığınızda nasıl cesurca davrandığını ona anlatın.
4-Çocuğunuzun kendi başına işler yaptığında, onu övün.
5-Okula giden çocukların hikayelerini anlatın. Okulu ona öğretmeninin gezdireceğini, tanıtacağını söyleyin.
6-Okulda arkadaş edinmesinin güzelliklerini belirtin.
7-Okul için alışveriş yapın bunu çocukla eğlenceli hale getirin.
8-Kendi okul hayatınızdan örnekler verin.
9-Sabah okula gitmek üzere yapılan hazırlıkları eğlenceli ve okula gitmeyi cazip hale getirin. Örneğin onu öperek uyandırın okul şarkısı söyleyin. Kahvaltının koşuşturma içinde geçmesine izin vermeyin. Gün içinde kendinizin yapacaklarınızdan bahsedin, sen okulda neler yapacaksın diye sorun.
10-Karalı olun. Evde kalıp oyunlar oynamasına izin vermeyin, okula gelmesini sağlayın. Vereceği aşırı tepkilerden korkmayıp, bu benim çocuğum için önemli deyip kendinizi telkin edin.
11-Çocuktan ayrılırken onu öpün ve hoşçakal deyip, gülümseyip oradan ayrılın.
12-Okulda iseniz, gidişiniz uzatmayın ve asla gidip gidip geri dönmeyin. Asla habersiz
gitmeyin, verdiğiniz sözleri tutun.
13-Çocuğun sınıftaki diğer çocuklarla tanışacağını belirtin, siz de diğer velilerle tanışın.
14-Okulda istenilen davranışı yerine getirdikten sonra onu ödüllendirin. Örneğin sevdiği arkadaşlarla sinemaya gitmek ya da sevdiği akrabaları ziyaret etmek gibi.
15-Çocuğunuzu ilk hafta yorgun ve huzursuz olmasını normal kabul edin.
16-Eğer çocuğun evde kalması gerekliyse bunu eğlenceli hale getirmeyin. Okul ortamının daha iyi olacağını düşünsün.