2012-13 EĞİTİM YILI KAYITLARI

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 05-06-2012

1-KAYITLAR 11 HAZİRAN 2012 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR.

2-OKULUMUZA 1 NİSAN 2007-30 EYLÜL 2009 TARİHLERİ ARASINDA DOĞAN ÇOCUKLAR KAYDEDİLECEKTİR

3-AÇILACAK OLAN GRUPLAR ŞU ŞEKİLDE OLACAKTIR:TAMGÜN 6 GRUP,YARIM GÜN 12 GRUP. TOPLAM DA 18 ŞUBE AÇILACAKTIR.YAŞ GRUPLARININ DAĞILIMI TALEBE GÖRE BELİRLENECEKTİR ANCAK TAMGÜNLER İÇİN 2 ŞER ADET (2007-2008-2009) AÇILMASI PLANLANMAKTADIR.YARIMGÜNLER İÇİN İSE 12 ŞUBENİN 4 ER ŞUBE ŞEKLİNDE(2007-2008-2009) AÇILMASI PLANLANMAKTADIR.ANCAK TALEP SAYILARI DEĞİŞTİREBİLİR.

4-1 NİSAN 2007 SONRASI VE 2008 DOĞUMLU OLUP HALEN OKULUMUZDA EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR EĞER 2012-13 EĞİTİM YILINDA DA EĞİTİMLERİNE OKULUMUZDA DEVAM EDECEKLERSE VELİLERİNİN HAZİRAN AYININ SONUNA KADAR KAYITLARINI YENİLETMELERİ GEREKMEKTEDİR AKSİ TAKTİRDE KAYITLARI SİLİNİP YERİNE YENİ ÖĞRENCİLER ALINIR.

5-2012-13 EĞİTİM YILI AİDATLARI ŞU ŞEKİLDE OLACAKTIR:

YARIMGÜN:90TL

TAMGÜN(08.00-15.00 SAATLERİ ARASI:150TL

TAMGÜN GELİP SAAT 15.00 DAN SONRA ÇOCUK KULÜBÜNE KALARAK SAAT 17.30 A KADAR OKULDA KALACAK OLAN ÇOCUKLARIN KULÜP ÜCRETİ EYLÜL AYINDA AYRICA ALINIR.KULÜP ÜCRETİ İŞGÜNÜNE BAĞLI OLARAK HER AY DEĞİŞMEKTEDİR.GÜNDE 3 ETKİNLİK ÇOCUK KLUBU UYGULAMASI YAPILMAKTA OLUP HER ETKİNLİK ÜCRETİ 1.75 KURUŞ İLE 2.50 KURUŞ ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR.ORTALAMA GÜNLÜK 6 TL DÜŞÜNÜLEBİLİNİR.İŞGÜNÜYLE ÇARPIMI BİR AYLIK MİKTARI VERİR.ORTALAMA 100 TL DİR BİR AYLIK.

6-KAYIT İÇİN GEREKENLER:A)BAŞVURU FORMU VE DİĞER EVRAKLAR(OKULDAN ALINACAK) B)KİMLİK FOTOKOPİSİ(VELİ VE ÇOCUK) C)AŞI KARTI FOTOKOPİSİ D)4 ADET FOTOĞRAF E)BANKA DEKONTU(İSTEYEN VELİLER OKULUMUZDAKİ POS CİHAZINDAN KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPABİLİRLER)

Çocuğunuz 1.sınıfa başlarken dikkat edilmesi gereken hususlar

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 05-06-2012

(Çocuk yetiştirme anne karnında başlar … Bebekken şekillenir …. Okulda devam eder…Okul sadece kişiliğişekillendirir.Var olanı geliştirir.)

1-Çocuklarınıza karşılıksız sevgi gösterin. Onun özel ve biricik olduğunu unutmayınız.

2-Çocuğunuza okulu sevdirin. Okulda yapacağı etkinliklerden ya da anne babanın geçmişte arkadaşları ve öğretmeniyle olan olumlu yaşantılarından bahsedin.

3-Sağlık taraması yaptırın. Kulak-burun-boğaz ve göz doktoruna götürüp herhangi bir görme işitme kaybı yaşayıp yaşamadığını öğrenin. Kronik bir rahatsızlığı varsa mutlaka sınıf öğretmenine bildiriniz.

3-Düzenli uyku ve beslenme çocuğun gelişiminde önemli yer tutar. En az 10-12 saat uyumalı ve okula gitmeden önce mutlaka kahvaltısını yapmalıdır.

4- Kılık kıyafetine, temiz ve düzenli olmasına dikkat edin.

                                             5-Çocuklarınıza okulda kurallara uymasını söyleyin.

                                              ( Örneğin herkesin sınıfını temiz tutması, zil çalınca derse girmek, öğretmeni dinlemesi… vb)

6- Okuldan gelince onu sevdiğinizi tekrar söyleyin, ona sarılın gününün nasıl geçtiğini sorun, onu dinleyin gözlerine bakarak onun boyuna eğilerek dinleyin. (Onunla oyun oynayın.)

 7- Çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamayın.(Komşunun çocuğu çizgileri güzel çizmiş sen niye? diye cümleler kurmayın. Her çocuğun yeteneği farklıdır. Kimi çok okunaklı yazar kimi çok anlaşılır okur…)

8-Çocuğunuzun sorumluluk kazanması için, okula başladığında öğretmenimiz, ödevimiz gibi ifadeler kullanmayın. Unutmayın öğretmen, çocuğun öğretmeni, ödev, çocuğun ödevidir. Ona yardımcı olun ödev konusunda ancak takıldığı yerde ya da anlamadığı konularda destek olun.

9-Ev ortamında bir düzen oluşturun. Çocuğun eve geldikten sonraki zamanı planlanmış olmalıdır. Örneğin yemek saati, dinlenme saati tv. saati… Her gün hangi saatte ne yapacağını bilmeli.

 *Ders masada çalışılır. *Çalışma ortamı, aydınlık olmalıdır.*Sessiz olmalıdır.*Masada kalemi silgisi vb. hazır olmalıdır. Ödev yaparken çocuğunuzun başında beklemeyin, oturup onun ödevlerini elinden alıp yapmayın. Sadece dersi bittikten sonra ona yardım edeceğinizi, kontrol edeceğinizi iletin ona.

10-Bu yaştaki çocukların dikkat süreleri kısa olduğu için, ders çalışma süresi 15- 20 dakika kadar olmalıdır. 15 dakika kadar ara verildikten sonra tekrar ders çalışılabilir.

11-Gün içinde oyun oynamasına müsaade ediniz. Oyun zamanı, ders zamanı diye belirtin. Belli bir süre bunları yaparsa artık siz demeden çalışacaktır zaten.(Hala oyun çocuğu olduğunu unutmayın büyüdün diye evden oyuncaklarını kaldırmayın.)

12-Çocuğunuzun çantasını hazırlaması, ödevlerini yerleştirmesi için ilk başlarda ona yardımcı olun. Ancak ona birkaç kez yardımcı olduktan sonra bırakın kendi kendine yapsın.

13-Onu övün. Örneğin çocuk yaptığı çalışmayı gösterdiğinde ‘Aferin çok güzel olmuş gibi sözler söylenirse çocuğun o konuda cesareti artar. Çabası desteklenmezse cesareti kırılır.

 14-Okulda öğretmenine veli olarak saygılı olunuz. Evde öğretmeni

hakkında kötü söz söylemeyin. Çocuğun gözünde öğretmeninin otoritesini sarsmayın.

15-Model olun Çocuklar sözlerden çok davranışlara önem verir.

Unutmayın siz bir ailesiniz. Çocuğunuzun başarısı yada başarısızlığında, mutlu olup olmamasında sizin de payınız var.