Hemşirelik (Fakülte)

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


HEMŞİRELİK (FAKÜLTE)

SAY


       Programının genel amacı;

       İnsanın değer ve davranışlarını anlayan, bilimsel sorun çözme yöntemini kullanarak birey, aile ve grupların en üst düzeyde fizyolojik, psikolojik ve sosyal işlevlerini sürdürebilmeleri için sağlıklı ya da hasta bireylerin her ortamda hemşirelik bakım gereksinimlerini saptayabilen, bu gereksinimleri mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilmek için gerekli olan hemşirelik bakımını planlayabilen, uygulayabilen ve değerlendirebilen, hayat boyu öğrenme ile bireysel gelişimini sürdürebilen, eğitim ve araştırma projelerini yürütebilen, uluslararası standart ve etik kodları kullanan disiplinlerarası ekip çalışması yapan, insanlığa ve ülkesine karşı sorumluluklarını bilen hemşireler yetiştirmektir.

       Programın müfredatı Avrupa ülkelerindeki hemşirelik eğitimi kriterlerine ve ulusal çekirdek müfredata uyumlu olarak hazırlanmıştır. Programdan mezun olabilmek için 178 kredi karşılığı ders alınması gerekmektedir.

       Müfredatta yer alan mesleki derslerin uygulamaları için üniversite ve devlet hastanelerinin klinikleri ve sağlık ocakları uygulama alanı olarak kullanılmaktadır.

       Programdan mezun olanlara Hemşire unvanı verilmektedir.

       Mezunların İstihdam Alanları

       Eğitim programını başarıyla tamamlayanlar koruyucu, tedavi ve rehabilite edici özel ve resmi sağlık kuruluşlarında, üniversite, devlet hastanesi, okul ve fabrika gibi kurumlarda, sağlık ocakları, özel hastane ve kliniklerde istihdam edilebilirler.

       Yüksek lisans ve Doktora çalışmalarını tamamlayarak akademik kariyer yapabilirler. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiyede hemşire gereksinimi oldukça fazladır; ayrıca yurtdışında da istihdam edilmek üzere (örneğin ABD) hemşire talep edilmektedir.

BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN          TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc