Nanoteknoloji Mühendisliği

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

SAY


       Tanıtım


       Nanoteknoloji Mühendisliği çok disiplinli bir alan olup malzemelerin atomik ve moleküler düzeyde sentezlenmesi, karakterize edilmesi ve mühendislik uygulamalarında kullanılmasını amaçlamaktadır. Nanobilim ve nanoteknoloji, oldukça küçük boyutlara (metrenin milyarda biri) sahip nesneleri Fizik, Kimya, Biyoloji, Elektronik ve Malzeme Bilimleri gibi diğer bilim alanlarına entegre etmeye ve uygulamaya çalışmaktadır.


       Bölümün Gelecek Planlaması


       Bölüm her biri kendi alanında uzman öğretim üyeleri tarafıından oluşturulmuştur. Ekibimize katılacak yeni öğretim üyelerinde de benzer nitelikler aranmaktadır. Alanı itibari ile disiplinler arası çalışmalar içerdiği için üniversitemiz kapsamında ve diğer üniversitelerde çeşitli disiplinlerden öğretim üyeleri ile sıkı ilişkiler içerisinde olan bölümümüzde dersler sadece bölüm öğretim üyeleri tarafından değil konularında uzman olan bu öğretim üyeleri tarafından da verilecektir.  Bölümdeki öğretim üyeleri Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi, İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi kapsamında görev almakta ve bu merkezlerde yürütülen bir çok projede bulunmaktadırlar. Bu bağlamda üçüncü sınıftan başlamak üzere bölüm öğrencileri bu merkez imkanlarını kullanma ve projelerde çalışma imkanına da sahiptirler. Endüstri ile yapmış olduğumuz projelerden dolayı başta ASELSAN olmak üzere bir çok saygın kuruluşta öğrencilerimize staj yaptırma, böylelikle mesleklerinde gerekli olan tecrübeyi edinme imkanı sağlamaktayız.


       Bölüm Öğrencileri İçin Muhtemel İmkânlar


·        Laboratuvar İmkânları


       Sadece bölüm kapsamında değil aynı zamanda Nanofotonik Merkezinde bulunan altyapı imkanlarını da kullanabilecek olan öğrencilerimiz aşağıda listesi verilen ve sürekli sayısı artan güncel sistemlerde deney yapma imkanına sahiptir.


       MOCVD, XRD, HALL, SPEKTROFOTOMETRE, AFM, ELİPSOMETRE, PROFİLOMETRE, IV-CV, REOMETRE, ISIL İLETKENLİK ÖLÇER, PARÇACIK GÖRÜNTÜLEMELİ HIZ ÖLÇER, ZETA POTANSİYEL ÖLÇER, DİFERANSİYEL TARAMALI KALORİMETRE, YOĞUNLUK ÖLÇER, (Alınma aşamasında olan, I-V ölçüm sistemi, Fotolüminesans Ölçüm Sistemi)


·        Öğrencilere İş İmkânları


       Bölüm öğretim üyelerinin yürüttükleri bir çok projede başarılı 4. Sınıf öğrencilerine iş imkanı sağlayabileceğiz. Özellikle TÜBİTAK projelerinde 4. Sınıf öğrencileri gerekli başarı kriterlerini sağladıklarında bursiyer olarak görev alabilecekleri gibi, yaptığımız özel antlaşmalar sayesinde mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizden alttan dersi olmayan ve yüksek not ortalamasına sahip olanları özel sektörde iş imkanları teklifleri ile hızlı bir başlangıc yaptırabileceğiz. Çok yakında bu antlaşmalar ile ilgili detay bilgileri web sitemizde bulacaksınız. Mezuniyet sonrasında ise , Nanoteknoloji Mühendisliği dünyada ve ülkemizde yeni gelişen bir alan olduğundan her geçen gün bu alanda yetişmiş insan gücüne olan ihtiyaç artmaktadır. Mezunların çalışabileceği kurumlar arasında TÜBİTAK-MAM, TÜBİTAK-SAGE Aselsan, Havelsan, TAİ ve Savunma Sanayi şirketleri, Ülkemizde sayıları hızla artan araştırma merkezleri ve bu alanlara giriş yapan özel şirketler bulunmaktadır. Ayrıca nanoteknoloji alanında yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyer yapmak da mezunların çalışma alanları arasında gösterilebilir.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ


Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc