Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Yüksekokul)

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


ULUSLARARASI LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK (YÜKSEKOKUL)

EA


       Programın Amacı
       Uluslararası lojistik ve taşımacılık programının amacı, uluslararası ticaretin ana öğesi olan taşımacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaktır. İşletmeler ürettikleri malları sadece kendi coğrafyalarında değil aynı zamanda diğer ülkelerde de satmaktadırlar. Bu bölüm, malların üretilen yerden, satılan yerlere ulaştırılması konusunda bilgiye ve beceriye sahip ara eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim vermektedir.

       Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
       Öğrenimi 4 yıldır. Bu bölümde okuyan öğrenciler, İktisat, İşletmeye Giriş, Finansal Muhasebe, Taşımacılık Yönetimine Giriş, Uluslararası İşletmeciliğin Hukuksal Çerçevesi gibi dersler görmektedirler. Uluslararası lojistik ve taşımacılık programında bilgisayar, matematik, hukuk, taşımacılık yönetimine giriş, borçlar hukuku, pazarlama yönetimi, işletme finansmanı, taşımacılıkta planlama ve modelleme teknikleri, uluslararası işletmecilik ve ticaret çevresi, dış ticaret muhasebesi gibi dersler okutulur.

       Gereken Nitelikler
       Bu bölümü seçecek olan adayların ticarete karşı ilgili ve insanlar ile iyi iletişim kurabilen kişiler olması gerekmektedir. Uluslararası lojistik ve taşımacılık programında okumak isteyenlerin , sosyal bilimlere, özellikle ekonomiye ve ticarete ilgili, olayları takip eden düzenli ve dikkatli yabancı dil öğrenmeye yatkın, seyahat etmekten hoşlanan kişiler olmaları gerekir.

       Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
       Uluslararası lojistik ve taşımacılık programını bitirenlere “Lisans Diploması” verilir.Mezunlar, kamu ve özel sektöre ait dış ilişkiler ve dış ticaret birimlerinde yönetici olarak çalışırlar.

       Çalışma Alanları
       Uluslararası lojistik ve taşımacılık programından mezun olanlar, ulusal ya da uluslararası faaliyet gösteren taşımacılık şirketlerinde iş bulabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler.Mezunlar, uluslararası taşımacılık yapan kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, yurtiçi taşımacılık yapan işetmelerde de çalışabilirler. Muhasebe, haberleşme, gümrük işleri gibi bölümlerde görev alabilirler. Uluslararası taşımacılık sektörünün hızla gelişen bir sektör olması ve bu alanla ilgili yetişmiş eleman sayısı çok az olduğundan mezunların çalışma ve iş bulma olanakları oldukça geniştir.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc