Uçak ve Uzay Mühendisliği

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


UÇAK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ

SAY


       Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümü; yapı ve malzeme, aerodinamik, aviyonik, itki sistemleri, uçak ve uzay aracı tasarımı, sistem performansı, dinamik ve kontrol, sistem mühendisliği ve benzer alanlara ilgi duyan öğrencilere kariyer imkânı sunmaktadır. Bölümün hedefi, askeri ve sivil kullanıma yönelik uçak ve uzay araçlarının tasarımı, geliştirilmesi, analizi, test edilmesi ve üretimidir.



       Uçak ve uzay mühendisliği bölümü, mesleğin ilgi alanlarına temel oluşturan matematik ve fiziğin yoğun olduğu bir ders müfredatı sunar. Programın temel amacı öğrencilerine araştırma ve deney yöntemlerinde ve veri toplamada yeterlilik, ileri derecede analitik ve mantıksal düşünme kabiliyeti, yüksek seviyede matematiksel ve fiziksel bilgi, mekanik ve mühendislik bilgilerini de kapsayan disiplinler arası kabiliyetler, karşılaşılan karmaşık teknik zorlukları tespit edebilme ve üstesinden gelebilme gibi teknik ve bilimsel yetiler kazandırmaktır. Bu kritik beceriler, ulusal ve uluslararası uçak-uzay kurumlarında ve akademide kalifiye iş bulabilmede ciddi bir öneme sahiptir.


       Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümü Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ün onayıyla 2010 yılında kurulmuş, 36 öğrencisiyle 2014 yılında eğitime başlamıştır. Bölümdeki lisans programı, 12 kredisi laboratuvar ve uygulama dersleri olmak üzere 145 krediden oluşmaktadır ve derslerin en az %30’u İngilizce’dir. Program, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) gerekliliklerini 240 kredi ile tamamen karşılamaktadır. Lisans seviyesinin ilk bir buçuk yılı zorunlu bilim ve mühendislik derslerini kapsarken, temel uçak-uzay mühendisliği ve seçmeli dersler son iki buçuk yılda verilmektedir. Ayrıca üç adet, devlet kurumlarında veya özel sektörde icra edilebilen ve 20 iş günü süren yaz stajı bulunmaktadır. Programın normal süresi 4 yıldır ve yabancı dil bilgisini yeterli hissetmeyen öğrencilere bir veya iki dönem gönüllü İngilizce hazırlık imkânı sunulmaktadır.


       Mezunlarımız; Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri ve özel havayolu işletmelerinin bakım onarım işlerinde; TUSAŞ, TEI ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin teknik bölümlerinde mühendislik hizmetleri vermek üzere çalışma imkanları bulabilir; TUBİTAK-MAM, SAGE araştırma merkezleri, ROKETSAN, HAVELSAN gibi firmalarda görev alabilirler. Mezunlar İngilizce diline profesyonel anlamda hâkim olacakları için yurtdışında da havacılık ve uzay teknolojisi firmalarında çalışabilirler. Mezunların bir kısmı ise akademik personel olarak kariyer imkanı bulabileceklerdir.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc