Kimya-Biyoloji Mühendisliği

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


KİMYA-BİYOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

SAY



       Programın Amacı:
       Kimya-Biyoloji Mühendisliği; Kimya, Biyoloji, Matematik ve Mühendislik bilim alanlarının üstüne yapılandırılmış bir disiplindir. Amacı, bu alanlarda kendisini geliştirebilecek ve ilgili sektörlerde başarılı olabilecek gençler yetiştirmektir.

       Öğrenimi:
       Öğrencilerin temel hazırlık dersleri arasında yaşam bilimleri ve biyoteknoloji dersleri vardır. Mühendislik alan dersleri hem kuramsal hem de uygulama düzeyinde kimya ve biyoloji sistemleriyle entegre bir şekilde eşzamanlı olarak sunulmaktadır. Hayat bilimleri, genom teknolojisi ve biyoteknolojideki önemli buluşlar kimya-biyoloji mühendisliği eğitiminin önemini son senelerde daha belirgin ortaya çıkarmıştır. Bu bölümde; Biyolojiye Giriş, Biyokimya, Genel Kimya, Organik Kimya, Fizikokimya, Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Isı ve Kütle Aktarımı, Reaksiyon Mühendisliği, Proses ve Ürün Tasarımı, Modelleme, Simülasyon ve Kontrol, Kimya-Biyoloji Mühendisliği Laboratuarı gibi derslerin okutulmasının yanı sıra proje ve staj programları da mevcuttur.

       Aranılan Özellikler:
       Bu bölümü tercih etmek isteyen adayların, fen bilimlerinde başarılı, teknik ve sayısal zekaya sahip, sanayide çalışma kriterlerine uygun kişiler olması gerekmektedir.

       Kariyeri:
       Kimya mühendisliğine biyoloji tabanının entegre olması Kimya-Biyoloji mühendisleri için sanayide çok kapsamlı istihdam olanakları yaratmaktadır. Gıda, ilaç, sağlık, elektronik, kimya, tekstil, kağıt, malzeme, enerji ve tarım sektörleri mezunlarımızın çalışacakları sektörlerden bazılarıdır. Son senelerde DNA dizisi ve biyoteknolojideki önemli buluşların, insanlığın geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alındığında, kimya-biyoloji mühendisliği eğitiminin önemi daha da belirgin olarak ortaya çıkıyor. Kimya mühendisliğine moleküler biyoloji ve biyoteknoloji tabanının eklenmesiyle oluşan Kimya-Biyoloji mühendisliği disiplininin gıda, ilaç, biyoteknoloji gibi alanlarda yeni istihdam olanakları yaratacağına ve cazip bir meslek olacağına inanılıyor.

BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN          TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc