Sanat ve Kültür Yönetimi

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


SANAT VE KÜLTÜR YÖNETİMİ

SÖZ


       Öğrenciler, Yaratıcı Endüstriler, Kültür ve Pazarlama, Müzik Endüstrisi ve Yönetimi, Film Endüstrisinde Yönetim, Kent ve Kent Kültürü, Sanatın Finansmanı: Kaynak Bulma ve Sponsorluk, Kültür Politikaları Üzerine Güncel Tartışmalar, Sanat Ortamı ve Kültürel Analiz, Sanat Tarihi, Müzecilik ve Kültür Mirası Yönetimi, Sergi Üretimi, İletişim, Bienal Yönetimi gibi farklı alanlardan aldıkları derslerle çok yönlü bir eğitim görürler.


       Öğrenciler aldıkları derslerin yanında, projeler tasarlayıp uygulayarak daha öğrencilik sırasında iş deneyimi de kazanırlar. Son sınıfa gelen öğrenciler tez, staj veya proje yönetimi alanlarından birini seçerek daha önceki yıllarda öğrendiklerini uygulama imkânı bularak profesyonel hayata hazır biçimde mezun olurlar.


       Sanat ve Kültür Yönetimi Lisans Programı öğrencileri IULM’un Sanat ve Kültür Piyasalarında İletişim ile Sanat, Kültür ve Kültürel Miras Programları’ndan birinde bir yıl süreyle öğrenim görerek burada aldıkları krediyi transfer etme hakkına sahip olurlar.



       Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, yaratıcılığı yöneticilik bilgi ve becerileriyle birleştirerek kültür ve sanat sektörüne yön verecek profesyoneller ve kültür girişimcileri yetiştirir.


       Teknolojisi her gün değişen kültür sektöründe, farklı disiplinlerin bilgi birikimini yenilikçi bir yaklaşımla uygulamaya dönüştürebilen çok yönlü sanat ve kültür yöneticilerine ihtiyaç artıyor. Bu profesyonellerden, küreselleşen dünyada, sanat ve kültür kurumlarının sürdürülebilirliğini ve katılımcılığını, kültür ve sanat alanı ile aktörlerinin yaratıcılığını koruyup geliştirerek kararlar almaları bekleniyor.


       Kültür endüstrilerinde kariyer düşünenler için bir sanat galerisinde, kültür merkezinde, organizasyon, müzik veya tasarım şirketinde yöneticilik yapmak; bir etkinlik, festival, gösteri veya tiyatro oyununun yapımını üstlenmek; bu etkinliklerin sanatsal içeriğinin tasarımını (sanat yönetmenliğini) yapmak, sahneye koymak ve sahnede rol almak, sanat bilgisi kadar yönetim vizyonu ve iletişim becerilerini de ortaya koymayı gerektiriyor. Öğrenciler eğitimleri boyunca aldıkları bilgi ve beceriyi mezuniyetten sonra uluslararası kültür kurumlarında (UNESCO, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi), kamu ve özel kurumlarda, sivil toplum örgütlerinde ve çeşitli etkinlikler düzenleyen yapım şirketlerinde bir kariyere dönüştürebilirler.


       Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü bu yaklaşımla iki ayrı program içermektedir: Sanat ve Kültür Yönetimi Lisans Programı ve Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Lisans Programı.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc