Bankacılık ve Finans (Yüksekokul)

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


BANKACILIK VE FİNANS (YÜKSEKOKUL)

EA

            Programın Amacı

Bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yeniden biçimlenen iş yaşamında ve günlük yaşamda, bankaların ve finans kurumlarının etkinlik alanları sürekli genişlemekte, önemleri artmaktadır.“Bankacılık ve Finans bölümünün amacı, öğrencileri sektörün yükselen talepleri doğrultusunda yetiştirmek ve globalleşen iş dünyasında onlara doyurucu ve saygın istihdam olanakları yaratmaktır.


       Bankacılık ve Finans Bölümünde; matematik, istatistik, temel hukuk, banka hukuku, bilgisayar, muhasebe, para-banka-kredi, işletme finansmanı, bilgisayarlı finans analizleri, yatırım proje değerleme, uluslararası finansman ve risk yönetimi, finansal araçlar ve kurumlar gibi derslerde teorik eğitimin mevcut (ve gerektiğinde diğer üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla) akademik kadro ile, piyasa uygulamalarına dönük eğitimin ise sektördeki profesyonellerden destek alınarak verilmesi hedeflenmektedir. Derslerin içeriklerinde Avrupa Birliği siyaset ve ekonomisi, para-banka-kredi ve muhasebe birliği standartlarının yer alması, öğrencileri Türkiye ve Avrupa Birliği piyasalarının taleplerine yanıt verecek bilgi düzeyine ulaştıracaktır.


       İş dünyasının bugünkü ve gelecekteki gereksinimlerini karşılayabilecek niteliklere sahip, sadece “bilen” değil, “bilgilerini uygulamaya aktarabilen, üretken” bireyler yetiştirmek hedefi ile, meslek dersleri ile birlikte ağırlıklı olarak İngilizce eğitimi de verilecektir. Böylece mesleki donanımın yanı sıra , dünyada en geçerli yabancı dil olan İngilizceyi etkin bir şekilde kullanabilen öğrenciler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Yabancı dili etkin bir şekilde kullanan öğrencilerimiz, iç ve dış piyasalarda iş dünyasının istemlerine göre, ilgili diller arasında çeviriler yapmak, piyasa, şirket ve banka değerlendirmeleri ve raporlar hazırlamak, yazı ve raporların analizleri ile iş ortamındaki yazışmaları yürütmek konusunda ileri düzeyde bilgi edinecektir.


Bölüm mezunları

Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sayıştay, BBDK, SPK, kamu ve özel bankalar ile diğer kamu kuruluşlarının, factoring, forfaiting, leasing şirketlerinin, sigorta işletmelerinin, danışmanlık şirketlerinin, menkul kıymet aracı kuruluşlarının ve özel sektör işletmelerinin finans bölümlerinde, finans koordinatörü, daire başkanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, finansal analist, portföy yöneticisi, teftiş kurulu üyesi, hesap uzmanı olarak çalışabilecekleri gibi, serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız bir mesleğe de sahip olabilirler.Bölümden mezun olacak öğrenciler; banka ve özel finans kuruluşları, sigorta işletmeleri, menkul kıymet aracı kurumları, para ve sermaye piyasalarında faaliyette bulunan kuruluşlar, denetim firmaları, danışmanlık şirketleri, leasing ve factoring kuruluşlarında istihdam edilebilecektir. Üniversitelerimizde yoğunlukla teorik temelli eğitim verilmesi, söz konusu kuruluşların istihdam ettikleri personeli tekrar uygulamaya dönük eğitime tabi tutmalarına neden olmaktadır. Bu de bu kuruluşlar için zaman ve maliyete neden olurken, ülke kaynaklarının da israfına yol açmaktadır. Bu okulla amaçlanan, eğitilmiş elemana tekrar eğitim verme maliyetinin minimize edilerek, doğal bir talebin yaratılmasıdır.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN        TIKLAYINIZ

       

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc