Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARİSİ

SAY


         Bölümün Amacı Nedir?

       Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü'nün temel amacı kentsel yaşam kalitesini arttırmakta tasarımın rolünü eğitim yoluyla vurgulamak, doğal ve insan yapımı unsurlar aracılığıyla kent çevrelerine kimlik kazandırmayı hedefleyen yetkin meslek insanları yetiştirmektir.

        Kentsel çevrelerin tasarımını farklı ölçeklerde kavramsallaştırma, fikir ve öneri geliştirme, çözüm üretme ve uygulama becerilerini kapsar. İnsan-çevre ilişkileri, kentsel kimlik oluşturma, kentsel miras, doğal ve yapısal denge, çarpık yapılaşma gibi konuların farkında olmak ve sorulara yanıt aramak, tasarım sürecinin parçalarıdır.

       Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü'nün eğitim kadrosu, meslek alanının bu karmaşık ve çok yönlü yapısını yansıtır biçimde, mimarlık, peyzaj mimarlığı ve planlama gibi farklı uzmanlık alanlarından gelen kişilerden oluşmaktadır.

        Nasıl Bir Eğitim?

       Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü'nün lisans programı, dört yıllık eğitim süreci içersinde birbirini izleyen tasarım stüdyolarıyla, bu pratiği destekleyen kuramsal ve uygulamalı dersleri içermektedir. Bu derslerde ögrenciler görsel ve kavramsal olarak kent ve peyzaj sorunlarıyla tanıştırılmakta ve çözüm yolları üretmeleri desteklenmektedir. Ayrıca, ders programı, üzerinde çalşışılan proje alanlarına yapılan, kimi günübirlik kent içi, kimi ise şehirlerarası inceleme gezileriyle zenginleştirilmektedir.

       Mezun Olunca

       Belediyeler, Devlet Planlama Teşkilatı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ,

       Bayındırlık ve İskan, Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Orman, Ulaştırma Bakanlıkları ile İller Bankası gibi kurumlarda,

       Yatırım ve inşaat firmalarında, planlama ve mimarlık bürolarında, gayrimenkul geliştirme firmalarında, görev yapabilir ve kendi kentsel tasarım ve peyzaj mimarisi büronuzu kurabilirsiniz.

BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2017>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc