İletişim Tasarımı ve Yönetimi

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


İLETİŞİM TASARIMI VE YÖNETİMİ

SÖZ


       Bugünün dünyasında iletişim, insanın temel bir gereksinimi olarak görülmektedir. Iletişim kurmadığımız tek bir an bile olmadığı için iletişim nefes almak kadar önemlidir. Bireyler, gruplar, örgütler, kitleler ve toplumlar varlıklarını sürdürebilmek için birbirleriyle iletişim kurmak zorundadır. Bununla birlikte, başkalarını anlamak ve uygun tepkiyi verebilmek kolay değildir. Bu durum, iletişimi karmaşık bir süreç ya da olgu haline getirmektedir. İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü, bu karmaşıklığın farkında olup, iletişim çalışmalarına disiplinlerarası bir perspektiften bakmaktadır.

Bu bakış açısıyla, İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü'nün programı kuramsal ve uygulamalı dersleri içermektedir.


       Bölüm Hakkında Bilgi



       Bölümü yönlendiren eğitim felsefesi, öğrencileri küresel bilgi toplumuna yönelik nitelikli profesyoneller olarak yetiştirmektir. Bu felsefeye uygun olarak, öğrencilere sağlam kuramsal ve uygulamalı eğitim sağlanır. Öğretim elemanları, öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştıracak şekilde görevlerini sürdürürler ve öğrenciler öğrenmelerinde temel sorumluluğu kendileri üstlenirler. Öğretim elemanları tarafından sağlanan profesyonel rehberlik ve öğrencilerin etkin katılımı bölümde verilen eğitimin iki temel unsurudur. Eğitim amaçlarına ulaşmada öğretim elemanı öncülüğündeki ve öğrenen merkezli eğitim yaklaşımları iyi bir kombinasyon oluşturacak şekilde kullanılır. Öğrenme yaşantıları en iyi teknolojik altyapı ile desteklenmektedir. Bölüm, iş çevresiyle yakın ilişkilere sahiptir ve bu işbirliği öğrencilerin eğitimine yansıtılmaktadır.


       AMAÇ


       Bölümün amacı, öğrencilerini her türlü kamu kuruluşlarında, özel sektör işletmelerinde ve sivil toplum örgütlerinde, iletişimle ilgili sorumluluklar üstlenebilecek profesyoneller olarak yetiştirmektir. Bölüm mezunlarından, çeşitli örgütlerdeki iletişimle ilgili sorunları çözümlemeleri, bu sorunlara işlevsel çözümler üretmeleri, çözüme yönelik uygun ortamlar geliştirmeleri, geliştirdikleri iletişim stratejilerini uygulamaları ve uygulamaların etkililik ve verimliliğini değerlendirmeleri beklenmektedir.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN          TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc