Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği


ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ

SAY


       Programın Amacı

       Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü; her tip yüzer taşıtın ve kullanılan makina sistemlerinin tasarımı, projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik olarak üretimi konularında çalışacak mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gemi İnşaatı ve Makineleri Mühendisinin görevi yüzer taşıtların hangi koşullarda, hangi amaçlarla kullanılacağını dikkate alarak dizaynını yapmak, imalat aşamasında ve işletiminde kontrol ve denetimlerde bulunmaktır.

       Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

       Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisliği programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda matematik, fizik ve kimya gibi temel fen derslerinden başka gemi makineleri, gemi hidrostatiği, gemi resmi, imal usulleri, iş hukuku, ekonomi, bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır.

       Gereken Nitelikler

       Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisliği programına girmek isteyenlerin üstün bir akademik yeteneğe ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne sahip olmaları, fizik ve matematiğe ilgi duymaları, gerekir.

       Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler

       Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisliği bitirenlere "Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisi" ünvanı verilir. Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisi, her türlü deniz taşıtları ile denizle ilgili diğer yapıları (dubalar, petrol platformu v.b.) tasarlar, üretimi ve işletmesi ile ilgili işlemleri planlar ve yürütür; sipariş edilen gemilerin deniz, göl veya akarsularda seyreden araçların iç kısımlarını tasarlar, boyutlarını belirler. Sualtı koşullarını ve malzemenin niteliğini dikkate alarak dayanıklılık hesapları yapar.

       Çalışma Alanları

        Gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisi, devlete ait tersanelerde, gemi ve yat dizayn bürolarında, deniz taşımacılığı ile ilgili şirketlerde görev alabilirler.




BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN        TIKLAYINIZ



Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc