Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

EA


       Bölümün amacı

       Uluslararası ilişkiler alanında uzmanlar yetiştirmek üzere öğrencilere temel ve güncel bilgilerin kazandırılmasını, uluslararası sistemin tarihini ve 16. yüzyıldan itibaren geçirdiği evreleri, uluslararası sistemin işleyişini, hukuksal çerçevesini, olayların ve olguların irdelenmesini, eleştirel ve analitik düşünme becerisini kazandırmayı hedeflemektedir. Uluslararası sistem içinde Türkiyenin yerine ve dış ilişkilerine ağırlıklı olarak yer verilmektedir. İzlenecek olan bu programda geniş bir ders yelpazesi yer almaktadır. Temel derslerin yanı sıra İngilizce yazışma ve diplomatik yazışma derslerine yer verilerek, düşüncelerini yazıya dökebilen ve etkin biçimde aktarabilen, insan ilişkilerinde başarılı, temsil niteliğine ve genel kültüre sahip ve en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen bireyler yetiştirmektir.Programda uluslararası ilişkiler alanında uzmanlar yetiştirmek amacı ile uluslararası sistemin tarihi,geçirdiği evreler, sistemin ekonomik, siyasi, hukuksal yapısı ve işleyişi, uluslararası sistemi oluşturan devletlerin birbirleri ile olan ilişkileri ve Türkiye'nin bu sistem içindeki yeri ve ilişkileri konularında eğitim ve araştırma yapılır.

       Lisans Eğitimi ve Süresi:
       Lisans eğitimi sırasında siyasal tarih, siyaset bilimi, toplumbilim, devletler hukuku, ekonomi, uluslararası ilişkiler, Türk dış politikası gibi dersler okutulur. Eğitim süresi 4 yıldır.

       Mezunların Unvanı ve Çalışma Alanları:

       Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan öğrencilerin istihdam alanı geniştir. Bölümün mezunları, Uluslararası İlişkilerin giderek artan önemine paralel olarak değişik sektörlerde, edindikleri formasyonu kullanabilme olanağını bulabilirler. Uluslararası kuruluşlarda, diplomaside, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, basın sektöründe, finansal kurumlarda, yerli ve yabancı çok uluslu işletmelerde, sivil örgütlerde (NGOs) çalışabilecekleri gibi araştırmacı, danışmanlık ve akademik kariyer gibi meslek dallarına da yönelme şansına sahiptirler. Ayrıca programda iktisat ağırlıklı derslerin yer almasından dolayı, mezunlar, Maliye Bakanlığı teftiş kurulu, hesap uzmanlığı, bankalar yeminli murakıplığı gibi işlerde de çalışabilirler. Ekonomik formasyona sahip olan mezunların, Maliye Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı,Sermaye Piyasası Kurulunda da iş bulmaları olanaklıdır.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc