Endüstriyel Tasarım Mühendisliği

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ

SAY


          Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, fikirleri ve konseptleri oluşturan ve onları müşteri isteklerini tatmin edebilen ürünlere dönüştüren bir disiplindir. İçerisinde mühendislik konuları vardır. Mekanik, dayanım, imalat için tasarım, çalışabilirlik, verimlilik, kontrol, yazılım gibi sanatın yanında teknik ve teknolojik disiplinleri içerir.

           Endüstriyel Tasarım Mühendisliği; Tasarımın ve Mühendisliğin Buluştuğu Ortak Noktadır.


       Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü mezuniyetleri sonrasında kendi kariyerlerinde karşılaşabilecekleri problemlere bilimsel çözüm getirebilecek, bilim, endüstri ve sanat ortamı içerisinde amaca en uygun ve üretim süreçleri tasarımı gerçeğini ve bu alanda yaratıcı çözümleri hayata geçirebilecek, gelişen teknolojilere uyum sağlayabilecek, araştırma ve geliştirme özelliğine sahip, sorumluluk sahibi, disiplinler arası çalışmaları gerektiren projelerde çalışabilecek, mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip, idealizmi olan, takım çalışmasına uygun ve alanında en iyi derecede eğitim ve öğretime sahip elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

       Endüstriyel Tasarım Mühendisinin istihdam alanı oldukça geniştir. İstihdam edilebileceği sektörler; Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi, Uçak ve Gemi İmalat Sanayi, Mobilya Sanayi, Tekstil ve Moda Endüstrisi, Makine İmalat ve Kalıp Sanayi, Cam, Seramik ve Refrakter Sanayi, Savunma Sanayi, Kaynak Malzemeleri Üretimi Sanayi, Döküm Sanayi, Biyomedikal ve Tıbbi Malzeme Üretim Sanayi, Toplu Taşıma Taşıtları Üretim Endüstrisi Plastik Teknolojisi, Kalite Kontrol ve Gözetim Şirketleri gibi çok geniş istihdam alanları bulunmaktadır. Mezun olacak mühendis adayları esas itibariyle endüstriyel üretim yapılan ve ürün geliştiren tüm sektörlerde, araştırma merkezlerinde, savunma sanayi, havacılık, uzay, tıp ve biyomedikal v.s, sektörlerinde istihdam edilebilir


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

     

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc