Güverte (Yüksekokul)

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


GÜVERTE (YÜKSEKOKUL)

SAY

        Güverte programı

       Denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan güverte sınıfı personelinin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu programa, MEB-YÖK programı kapsamında ve sayısal puan ile öğrenci alınmaktadır. Ders içerikleri Gemi adamları Eğitim ve Sınav Yönergesine ve YÖK kriterlerine uygun olarak hazırlanmıştır. 1 Yıl İngilizce hazırlık (isteğe bağlı) ve iki yıl güverte eğitimi uygulanmaktadır.

       Güverte programından mezun olmak için iki ay staj (okul stajı) yapmak zorunludur. Bu staj okulun belirlediği yerlerde yapılır. Mezun olan öğrencilere “Güverte Teknikeri” diploması verilir.

       Mezun öğrenciler, gördükleri eğitime karşılık liman başkanlıklarına başvurarak; Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri , Temel İlkyardım , İlk Yardım, Tıbbi Bakım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele , İleri Yangınla Mücadele , Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği , Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Radar Gözlem ve Plotlama, Otomatik Radar Plotlama ( ARPA )   sertifikalarını alırlar.

       Mezun öğrenciler on iki ay açık deniz-gemi-stajını tamamlayıp okul staj komisyonuna stajlarını onaylattıktan  sonra  Gemi Adamları Sınav Merkezi tarafından yapılan Vardiya Zabitliği sınavına girerler. Sınavda başarılı olan öğrenciler Vardiya Zabiti yeterliliğini alırlar. Çeşitli denizcilik şirketlerine ait (500-3000 Gross Ton aralığındaki) gemilerde Vardiya Zabiti olarak görev yaparlar.

       Öğrenci Kayıt Kabul Koşulları

        Bu programa başvurabilmek  için Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; T.C. vatandaşı olmak:  22 yaşından gün almamış olmak (tashih yaşı kabul edilmez) Erkek adaylarda 1,65  m, kız adaylarda 1,60 mden kısa olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilo fazla veya 15 kilo noksan ağırlıkta olmak, T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün yetki verdiği özel ve kamu kurum ve kuruluş hastanelerinden Gemi adamları Sağlık Yoklama Belgesi  almak ((www.hssgm.gov.tr) adresinden gerekli bilgi alınabilir); dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak; yapılacak mülakat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak gerekmektedir.

BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN        TIKLAYINIZ



Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc