Sınıflar Öğrenci Tiplerine Göre Renklenecek

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 30-05-2017

FİLLİ Boya ve MEB işbirliği ile renklerin öğrenme üzerindeki etkisini konu alan ‘Okullarda renk etkisi’ projesi hazırlandı.

Proje ile reklerin öğrenme üzerindeki etkileri okullarda hayata geçirilecek. MEB tarafından belirlenecek pilot okullar renk uygunluğuna göre boyanacak. Hazırlanan renk kitapçığı tüm okullara dağıtılacak. Renklerin öğrenme üzerindeki etkisinin tüm yönleriyle anlatıldığı kitapçıkta, lisede mavinin ilkokulda da sarının öğrenmeyi kolaylaştırdığı yazıldı.

Kitapçıkta, ofistik ve hiperaktif çocuklar için az parlak ve gözü rahatsız etmeyecek renkler kullanılması, smflarmm bej tonları ve soğuk renklere boyanması gerektiği belirtiliyor.

Okullarda Renk Etkisi Projesi" başladı ile ilgili görsel sonucu

“Okullarda Renk Etkisini Projesi’ni bugün başlatıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde 12 pilot anaokulunu boyayarak, renk etkisinin bilimsel olarak çocuklarımıza sağladığı faydayı görerek, ülkemiz genelinde bunu yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu projenin Filli Boya adına hiçbir ekonomik ve ticari beklentisi yok. Tamamen motivasyonumuz ve ülkemize daha fazla nasıl faydalı olabiliriz, hangi renk boyayla boyanırsa çocuklarımız nasıl daha iyi olumlu etkilenir, bu bilinci yaratmak için buradayız. Dört ana renk var, bunları tespit ediyoruz. Uzun bir çalışma, çok fazla ara rengi de hayata sokarak çok olumlu etkiler yaratacağımıza inanıyorum. İlk olarak erken yaştaki çocukların yüksek enerjili olmasıyla onları mavi ve yeşil tonlarıyla daha dingin hale getirebiliriz. Enerji yükseltmek istediğimizde sarı, kırmızı, turuncuları bu işin içine serpiştiriyoruz. Bunu bilim ve psikologların desteğiyle geniş bir platformda yapmamız lazım.”

Filli Boya, kısa bir süre önce tanıttığı Çocuk Odaları Renk Koleksiyonu’ndan sonra renklerin okullarda dikkat ve öğrenme üzerindeki etkisini araştırdığı çalışma kapsamında “Okul Renkleri Koleksiyonu”nu oluşturdu.

Okul binalarının konumu, ışık alma oranları ve cam yüzeyleri özelliklerine göre segmentlere ayrılarak hazırlanan “Okul Renkleri Koleksiyonu”nda okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim ve liseler için seçilmesi gereken renk tonları belirtiliyor. Anaokulları için sınıf, oyun odaları, yemek alanı, müdür odası, koridorlar için renk önerileri verilirken, ilkokul ve liseler içinse sınıfların ışığa ve baktığı yöne göre değişen renk alternatiflerinin yanı sıra sınıf içinde bulunan duvarların her biri için ayrı renk seçimleri bu çalışmanın dikkati çeken özellikleri arasında yer alıyor

Okul Renkleri Koleksiyonu için TIKLAYINIZ

Bebeklere Altı Aylıktan İtibaren Kitap Okuyun

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 18-05-2017

Uzmanlar bebeklerin ne anlattığınızın farkında olduğunu belirterek onlara altı aylıkken kitap okumanızı öneriyor. Bunun miniklerin ileride konuşma becerisi ve okur yazarlık yeteneğine katkıda bulunduğu belirtiliyor

Bebeklere altı aylıktan itibaren kitap okuyunAltı aylık bebeğe kitap okuduğunuzda bunun ona bir faydasının olup olmadığından emin değilseniz, yapılan bir araştırma çabanızın boşuna olmadığını gösteriyor. Geçen hafta yapılan Çocuk Akademik Dernekler Toplantısı‘nda sonuçları açıklanan araştırmaya göre bebeklere kitap okumak onların kelime hazinelerini geliştiriyor, okuma becerilerini artırıyor.

Araştırma kapsamında bilim insanları çocukların kelimeleri ne kadar iyi anladıklarını, bunun onların okuryazarlık ve okuma becerilerini güçlendirip güçlendirmediğini gözlemlemek için dört buçuk yılda250‘den fazla anne ve bebeği izledi. Gözlem sırasında bebeğe bir günde veya haftada okunan kitap sayısına bakıldı. Ebeveynlere kitapla ilgili çocuklarıyla konuşup konuşmadıkları, çocukların sayfadaki resimlerle etkileşime girip girmediği ve hikayelerin yaşa uygun olup olmadığı soruldu.

Araştırmacılar, erken çocukluk döneminde okuma kalitesi ve niceliğinin çocuğun kelime dağarcığını dört yıl sonra geliştirdiğini buldu. Erken bebeklik dönemindeki kitap okuma kalitesinin daha erken yaşta güçlü okuma becerilerine imkan sağladığı da tespit edildi. Bu çocukların isimlerini dört yaşında yazabildiğini ve okur-yazarlık kabiliyetlerinin de geliştiği belirlendi. Bulgular heyecan verici olarak nitelendirilirken küçük çocuklara kitap okumanın dil, okur-yazarlık ve erken okuma becerileri üzerinde kalıcı bir etkisi olduğu bilgisi yinelendi.Kaynak: Karar Gazetesi

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANAOKULLARI ÜCRET TESPİT ÇİZELGESİ

0

Posted by admin | Posted in Genel | Posted on 03-05-2017

Adana İlimizde bulunan bağımsız anaokulları, kız meslek lisesi bünyesinde bulunan uygulama anasınıfları ve ilkokul / ortaokul / lise bünyesindeki anasınıflarında 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanacak ücret tespit çizelgesi için tıklayınız.

ana okulu ile ilgili görsel sonucu